Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se den våldsamma kraschen – Kalle Rovanperä till skogs på den första specialsträckan i Kroatien: "Det var mitt fel och jag tar lärdom av det här"

Från 2021
Uppdaterad 23.04.2021 20:03.
Programmet är inte längre tillgängligt

Kroatiens VM-rally körde i gång på fredagsmorgonen och det gick direkt åt pipan för Toyotas Kalle Rovanperä. I slutet av den första 6,9 kilometer långa specialsträckan åkte han till skogs och fick sitt rally förstört.

Kalle Rovanperä, som toppar VM-sammandraget efter två deltävlingar, fick säsongens tredje rally förstört under de första kilometrarna.

Han tappade kontrollen över bilen på den första specialsträckan.

– Det är svårt då fästet varierar. Alla klagar över det. Huvudsaken är att de klarade sig utan skavanker, sa Toyotas stallchef Jari-Matti Latvala enligt Yle Urheilu.

Rovanperä kommenterade incidenten på Twitter.

– Jag är verkligen ledsen för stallets skull, det var mitt fel och jag tar lärdom av det här.

Trots kraschen hade Rovanperä förhoppningar om att kunna köra vidare på lördag. Stallet försökte också reparera bilen men tvingades till slut kasta in handduken. Därmed är finländarens rally i Kroatien över.

Efter fredagens åtta specialsträckor leder Hyundais Thierry Neuville. Han har en lucka på åtta sekunder sekunder Toyotaduon Sebastien Ogier och Elfyn Evans.

Teemu Suninen som kör en WRC2-bil ligger på tolfte plats i sammandraget. Emil Lindholm som kör i WRC3-klassen ligger på 17:e plats efter åtta specialsträckor. Bland WRC3-bilarna är Lindholm fyra.

Resultat efter 8/20 specialsträckor:

1. Thierry Neuville Hyundai 55.36,8
2. Sebastien Ogier Toyota +7,7
3. Elfyn Evans Toyota +8,0
4. Ott Tänak Hyundai +31,9
5. Craig Breen Hyundai +54,8
6. Adrien Fourmaux M-Sport Ford +1.14,7

12. Teemu Suninen M-Sport Ford +4.10,1 (WRC2)
17. Emil Lindholm Skoda +4.48,9 (WRC3)

Texten uppdaterad 23.4 klockan 19.48 då samtliga fredagens specialsträckor körts.

Diskussion om artikeln