Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Skytten Joni Stenström avslutar sin karriär – för tillfället

Från 2021
Uppdaterad 23.04.2021 17:40.
Joni Stenström skjuter med gevär mot en tavla,
Bildtext Så här är vi vana att se skytten Joni Stenström,. Nu avslutar han sin karriär, men tillägger att det är för tillfället.
Bild: Petr Kurka

Skytten Joni Stenström avslutar sin idrottskarriär, meddelar han på sociala medier. Han tillägger ändå att det är “för tillfället”.

Raseborgs skyttars Joni Stenström från Snappertuna säger på sociala medier att det var ett svårt beslut att avsluta idrottskarriären.

“Men det känns rätt”, skriver han och avslutar meddelandet med “vi ses”.

Porträttbild på Joni Stenström.
Bildtext Joni Stenström representerar Raseborgs skyttar.
Bild: Magdalena Silin / Yle

Stenström skriver på sociala medier att problemet är att lågan inom honom har slocknat.

“Jag har inte orken, intresset eller energin att utöva min stora passion längre på den nivån jag själv vill göra.”

Han fortsätter:

“Jag tar nu några steg bakåt och analyserar situationen. Det kan ju vara att jag ångrar det här beslutet i något skede, men just nu är det nog bäst att ta avstånd.”

Raseborgs Skyttar ordnar finländska mästerskap i miniatyrgevär i Ingå i augusti. Då avslutar Stenström officiellt sin idrottskarriär.

Målet var OS i Tokyo 2020

Stenström hade som mål att skjuta i OS i Tokyo 2020, men de olympiska spelen ställdes in förra sommaren på grund av coronapandemin. OS arrangeras i Tokyo i år i stället.

Då man ser på idrottskarriären så kan man bland annat nämna sommaren 2018 då Stenström sköt finländskt rekord med miniatyrgevär på 50 meters distans liggande. Han sköt resultatet 250,0 poäng med 24 skott. Resultat var en halv poäng bättre än Cristian Frimans gamla rekord.

Diskussion om artikeln