Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Joel Pohjanpalos sköna formbesked: Gjorde hattrick på 17 minuter i Bundesliga

Från 2021
Joel Pohjanpalo jublar.
Bild: AFP / Lehtikuva

Här är formbeskedet som både finländska och tyska fans väntat på. Joel Pohjanpalo gjorde tre mål för Union Berlin och blev historisk. Det är en fantastisk känsla, säger Pohjanpalo om sitt hattrick.

Joel Pohjanpalo hann göra två mål på sex matcher för Union Berlin i höstas innan han åkte på en vristskada i en landslagsmatch och missade drygt två månader.

Efter comebacken gick Pohjanpalo mållös i elva matcher men nu är torkan över. I lördagens ligamatch mot Werder Bremen visade Pohjanpalo med eftertryck att han är en vass målskytt.

Hans hattrick kom inom loppet av 17 minuter i andra halvlek – och mellan de två första fullträffarna gick det bara tre minuter.

Först högg han på en lös boll efter en hörna och sedan sprang han rätt i straffområdet och skickade in 2–0. Pohjanpalo fullbordade sitt hattrick i den 67:e minuten då han träffade rätt med vänsterfoten.

– Det är en fantastisk känsla, de senaste månaderna har varit tuffa. Nu fick jag spela från start igen och det finns inget bättre än att göra hattrick, säger Pohjanpalo enligt Der Tagesspiegel.

Pohjanpalo blev också historisk med sina tre mål. Han är den förste spelaren att göra hattrick för Union Berlin i Bundesliga.

Werder Bremens lagkapten Niklas Moisander fick på nära håll bevittna landsmannens tre mål.

– Vi fick en blackout i 15 minuter och då var det över. Det kan man inte göra i ett så här viktigt skede, säger Moisander till NDR.

Union Berlin vann till slut matchen med 3–1.

Diskussion om artikeln