Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uefa-chefen delar in kuppmakarna i tre grupper – en trio får svidande kritik: "De tror att jorden är platt och att Super League fortfarande existerar"

Från 2021
Uppdaterad 25.04.2021 11:07.
Uefas president Aleksander Ceferin talar.
Bildtext Uefas president Aleksander Ceferin talar.
Bild: EPA-EFE/Paul Murphy

Uefas ordförande Aleksander Ceferin blev rasande då tolv storklubbar försökte sig på ett utbrytningsförsök genom att skapa en egen liga – Super League. Alla är ändå inte lika goda kålsupare. I en intervju med The Mail får de engelska klubbarna ett visst erkännande för sitt agerande.

I en intervju med The Mail delar det europeiska fotbollsförbundet Uefas ordförande Aleksander Ceferin nu in de tolv utbrytarklubbarna i tre olika kategorier.

De engelska klubbarna Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham var först med att lämna Super League och får tummen upp på grund av sina raska beslut.

– För mig är det en stor skillnad mellan de engelska klubbarna och de sex övriga. De drog sig ur först och erkände sitt misstag. Det krävs en del för att säga "vi hade fel", säger Ceferin till den brittiska tidningen.

– I mina papper finns det tre grupper: de engelska klubbarna som först lämnade, tre övriga (Atletico Madrid, AC Milan, Inter) och sedan de tre sista som tror att jorden är platt och att Super League fortfarande existerar.

Barcelona, Real Madrid och Juventus har ännu inte formellt hoppat av ligan.

Det går inte att agera så där och sedan säga att "vi straffas eftersom alla hatar oss"

Det är fortfarande aktuellt med straff för klubbarna. Ett alternativ är att utestänga dem från nästa säsongs Champions League.

– Alla måste ta konsekvenserna för sitt handlande och vi kan inte låtsas som det regnar. Det går inte att agera så där och sedan säga att "vi straffas eftersom alla hatar oss". De har själva skapat problemen, säger Ceferin.

Diskussion om artikeln