Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Favorit i repris? Efter ny pangsäsong i Championship kan Pukki bli vald till seriens bästa spelare

Från 2021
Teemu Pukki formar ett hjärta med sina händer.
Bildtext Teemu Pukki har gjort en urstark säsong.
Bild: imago images/Pro Sports Images/All Over Press

Två Norwichspelare och Brentfords skyttekung gör upp om MVP-priset i Englands andraliga. Teemu Pukki kan få utmärkelsen för andra gången i karriären.

Efter 25 fullträffar under säsongen i Championship var det en lågoddsare att Teemu Pukki finns med bland de nominerade till årets spelare i den engelska andraligan.

Pukki tävlar om priset med sin offensiva lekkamrat Emiliano Buendia och Brentfords Ivan Toney – skyttekung i Championship med sina 29 mål.

Priset delas ut på torsdag den här veckan.

För två år sedan fick Pukki ta emot priset som MVP i Championship. Då var han Norwichs målspottare under succésäsongen som tog klubben till Premier League.

Nu har Pukki och klubben upprepat bedriften. Med två matcher kvar att spela är både Norwich och Watford klara för en snabb återkomst till finrummet i engelsk ligafotboll.

Toneys Brentford – där finländska landslagsspelaren Marcus Forss finns – får spela playoffmatcher för att ta en Premier League-plats.

Pukkis Norwich har två ligamatcher kvar att spela: hemma mot Reading på lördag och borta mot Barnsley den 8 maj. Sedan väntar sommarens EM-slutspel med Finland för Pukki.

Diskussion om artikeln