Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikko Koskinen tog sin chans – ledde Edmonton till seger i första matchen på tre veckor: ”Gäller att alltid vara redo”

Från 2021
Uppdaterad 29.04.2021 08:46.
Mikko Koskinen räddar en puck.
Bildtext Mikko Koskinen gjorde en stark insats i målet mot Winnipeg.
Bild: David Kirouac/Icon Sportswire

Mikko Koskinen spelade sin blott andra match i april då Edmonton Oilers mötte Winnipeg Jets i natt. Finländaren visade ändå inga tecken på ringrostighet. Han räddade 29 av 30 skott när Edmonton vann med 3–1.

Mikko Koskinen har hamnat i en ny situation den här säsongen. Han är inte längre Edmontons första val och har förpassats till bänken då Mike Smith spelat större delen av matcherna.

I nattens match mot Winnipeg fick Smith vila och Koskinen tog plats mellan stolparna – hans första match på tre veckor.

– Det är annorlunda men det gäller att alltid vara redo, det är mitt jobb just nu. Mike Smith har spelat väldigt bra den senaste tiden.

– Jag har fått ganska så mycket tid på mig att förbereda mig för den här matchen och det hjälpte. Det är många killar som inte spelar och då kan vi skapa matchliknande situationer på träningarna, säger Koskinen på presskonferensen efter matchen.

Finländaren kan vara nöjd med sin insats. Han räddade 29 skott och släppte bara in en puck. Endast Blake Wheeler lyckades överlista Koskinen då han kvitterade till 1–1 i slutet av första perioden.

Tränaren belåten med insatsen

Dessförinnan hade Koskinen gjort två kalasräddningar på Josh Morrisseys och Paul Stastnys skott.

– Jag såg att passningen skulle komma men jag hade lite tur. Jag vet inte ens var pucken träffade mig, säger Koskinen om Stastnys chans.

Koskinen får också beröm av tränaren Dave Tippett.

– Han jobbar hårt varje dag. Även om han inte spelat så mycket som han vill så är han alltid redo och det visade han nu. Han gjorde några stora räddningar och spelade väldigt bra, säger Tippett.

Tyson Barrie, Ryan Nuget-Hopkins och Leon Draisaitl gjorde Edmontons mål i segern. Edmonton ligger tvåa i den kanadensiska divisionen och även om slutspelsplatsen ännu inte är säkrad så tyder nästan allt på att laget kommer att spela vidare efter grundserien.

– Vi spelar väldigt bra just nu och jämför man med början av säsongen så har vi tagit stora kliv. Vi kan ännu växa och bli bättre i slutet av säsongen, säger Koskinen.

Toronto Maple Leafs blev det första kanadensiska laget att säkra en slutspelsplats då man besegrade Montreal Canadiens med 4–1.

Olli Juolevi noterades för sin första passningspoäng i NHL-karriären då divisionsjumbon Vancouver förlorade med 3–6 mot Ottawa. Juolevi har nu gjort 2+1=3 poäng på 20 matcher den här säsongen.

Resultat:

Ottawa – Vancouver 6–3
VAN: Olli Juolevi 0+1, -1, 11:33

Minnesota – St. Louis 3–4
STL: Niko Mikkola 0+0, +/-0, 15:47

Montreal – Toronto 1–4
MTL: Artturi Lehkonen 0+0, +/-0, 14:18
MTL: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +/-0, 16:21
MTL: Joel Armia 0+0, +/-0, 16:21

Winnipeg – Edmonton 1–3
WPG: Kristian Vesalainen 0+0, +/-0, 11:50
EDM: Jesse Puljujärvi 0+0, -1, 17:35
EDM: Mikko Koskinen 29/30 räddningar

Vegas – Colorado 5–2

Los Angeles – Anaheim 2–3
LAK: Olli Määttä 0+0, -1, 14:10

San Jose – Arizona 4–2