Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Ännu oklart vad mannen som slog sönder fönster på Aningaisgatan hade för motiv

Från 2021
Närbild av polisuniform.
Bildtext Bildsättningsbild. Polisen kan troligtvis förhöra den misstänkta mannen i början av nästa vecka.
Bild: Silja Viitala / Yle

Polisinrättningen i sydvästra Finland fortsätter att utreda torsdagens händelser på Aningaisgatan i Åbo som dråpförsök, motstånd mot tjänsteman, olaga hot och skadegörelse.

Enligt utredningschefen, kriminalöverkommissarie Juha Kainonen, kommer man troligtvis kunna höra den misstänkta mannen i början av nästa vecka.

Enligt Kainonen är mannen för tillfället i förvar hos en annan myndighet, men han vill inte gå in på närmare detaljer om var den misstänkta mannen befinner sig.

Polisen informerades vid fyratiden på torsdagseftermiddagen om att en man slog sönder fönster och hotade folk med kniv på Aningaisgatan i Åbo. Ingen utomstående har skadats i samband med händelserna. Den misstänkta mannen fick lindriga skador, uppenbarligen till följd av att ha slått sönder fönstren.

Polisen är i början av sin utredning och brottsrubriceringarna kan förändras under utredningens gång. Enligt utredningschefen är den gripna mannen bekant för polisen sedan tidigare, det vill säga att han tidigare begått brott.

Polisen har pratat med ett flertal ögonvittnen. Händelseförloppet har specificerats, men på grund av förundersökningen och för att förhören ännu inte är klara informerar polisen ännu inte allmänheten om händelseförloppet.

Polisen ber att de personer som har observationer eller bilder och videomaterial från torsdagens händelser, som ännu inte har kontaktats av polisen, att vara i kontakt genom att skicka ett mejl till adressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi eller genom att skicka ett Whatsapp-meddelande till numret 050 411 7655.

Artikeln baserar sig på Turun Aninkaistenkadulla ikkunoita rikkoneen miehen motiivi edelleen epäselvä skriven av Hannu Vähämäki. Översättningen är gjord av Maria Lammassaari.