Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ukko-Pekka Luukkonens tunga kväll i Boston – vred benet olyckligt och fick ledas bort från rinken

Från 2021
Ukko-Pekka Luukkonen med hjälmen mot pannan.
Bild: AFP / Lehtikuva

Efter att nyligen ha fått debutera på den stora scenen drabbades Ukko-Pekka Luukkonen av ett olyckligt bakslag i samband med Buffalos besök i Boston. Målvakten såg ut att vrida knäet illa och fick hjälpas bort från isen.

Med de ordinarie målvakterna Linus Ullmark och Carter Hutton i sjukstugan har NHL:s slagpåse Buffalo Sabres gett Ukko-Pekka Luukkonen chansen i finrummet.

Den 22-årige finländaren hade hunnit med en vinst och två förluster i NHL förre kvällens bortamatch mot Boston Bruins.

Där fick juniorvärldsmästaren Luukkonen det svettigt. Buffalo gjorde åter en tam match och både Craig Smith, Sean Kuraly och Patrice Bergeron lyckades överlista Luukkonen.

Finländaren stod också i vägen för många skott och hade hela 26 räddningar efter två perioder, då Boston ledde med 3–1. Men efter 40 minuter tvingades Luukkonen kasta in handduken.

Alldeles på slutet av den andra perioden skadade han nämligen benet. Målvaktens knä såg ut att vridas olyckligt i samband med en sidledsförflyttning och Luukkonen fick ledas från isen.

I den tredje perioden var det i stället reserven Dustin Tokarski som vaktade Buffalokassen.

Ersättaren stod i vägen för elva av fjorton skott i den sista perioden, och Boston vann till slut med 6–2. Arttu Ruotsalainen gjorde Buffalos andra mål, efter att han varit på hugget på en retur.

Resultat:

Boston–Buffalo 6–2 (2–1, 1–0, 3–1)
BUF: Jokiharju 0+0, +/-0, 20:50
BUF: Luukkonen 26/29 räddningar.
BUF: Ristolainen 0+0, -1, 17:59
BUF: Ruotsalainen 1+0, +1, 15:03

Läs mer om resten av nattens NHL-matcher på Yle Sportens sajt i morgon bitti!