Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sensationella tidningsuppgifter i England: Bottas kan få sparken från Mercedes mitt under säsongen, stallet har tappat tron på finländaren

Från 2021
Valtteri Bottas sätter sin handflata mot sitt nedböjda huvud, iklädd Mercedes svarta tävlingsdräkt.
Bildtext Valtteri Bottas kan få sparken mitt under säsongen, hävdar Englands största tidning.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Mercedesstallet känner sig utmanat av Red Bull i kampen om konstruktörs-VM. Samtidigt växer besvikelsen på Valtteri Bottas inom teamet. Enligt Daily Mail kan lösningen vara att mitt under säsongen byta bort finländaren och ersätta honom med George Russell.

Att sparka en förare mitt under pågående säsong är en drastisk åtgärd, och det är lätt att avfärda Daily Mails spekulationer som sensationsjournalistik som inte ska tas på allvar.

Det är ändå värt att komma ihåg att det inte handlar om vilken tidning som helst. Daily Mail är världens största engelskspråkiga nyhetssajt räknat i antal besökare, och tidningens sportbevakning är ofta seriös och trovärdig. Till exempel när det gäller turerna kring Superligan i fotboll har Daily Mail de senaste veckorna legat i framkant när det gäller avslöjanden.

Nu uppger tidningen att en källa inom Mercedesstallet berättar att stallet tappat tron på Valtteri Bottas. Tålamodet sägs vara slut och finländaren är därför på väg att få foten redan under den pågående säsongen.

Senaste smällen kom i helgen. I Portugal startade Bottas från den första startrutan men fick nöja sig med en tredje plats.

"Det finns ett missnöje inom stallet med Valtteri. Han håller inte måttet", säger källan till Daily Mail.

Russell plockas upp från Williams?

Bottas självförtroende är kört i botten och under sina drygt fyra år i teamet har han bara vunnit nio tävlingar att jämföra med stallkompisen Lewis Hamiltons 44 segrar.

23-årige britten George Russell har tidigare tippats ta över efter Bottas säsongen 2022. Men nu kan bytet ske snabbare än så, spekulerar tidningen.

Russell kör just nu för Williams men är en del av Mercedes satsning på unga förare, och han ersatte också Hamilton i en tävling i december när världsmästaren var ur spel på grund av coronaviruset.

Beslutet om Bottas framtid tas av stallchefen Toto Wolff, och med bara tre lopp av 23 körda i år lär finländaren få fler chanser att visa vad han går för. Men Red Bull-stallet med Max Verstappen och Sergio Perez bjuder på bra motstånd i år och Bottas har ett pressat läge som inte görs lättare av mörka engelska rubriker om hans framtid.