Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Linus Lindberg flyttar till Sverige – BK-spelaren ska lyfta Varberg tillbaka till högsta serien

Från 2021
Linus Lindberg kastar bollen.
Bildtext Linus Lindberg byter BK-46 rödvitrandiga dräkt mot HK Varbergs mörkgröna färger.
Bild: Patric Westerlund / Yle

HK Varberg åkte ur den svenska handbollsligan i våras. Men klubben siktar på en snabb retur. Ett av nyförvärven hittades i Karis. Linus Lindberg flyttar från BK-46 till den svenska västkusten.

Den 22 år gamla Lindberg var med i den BK-trupp som den gångna säsongen vann brons i den finländska ligan. Han avslutade i helgen sin säsong med EM-kvalmatcher, totalt har han spelat fem A-landskamper och 30 juniorlandskamper för Finland.

Lindberg förlängde sitt kontrakt med BK-46 i vintras men avslöjade redan då att han siktar på spel utomlands. "Men det är inget det är brått med", konstaterade Lindberg i februari på Karislagets hemsida.

Men nu går flyttlasset till Varberg redan i sommar. Den svenska klubben slutade på näst sista plats i den svenska handbollsligan och tvingas hämta ny fart från näst högsta serien allsvenskan. Och man gör det med en västnyländsk förstärkning.

"Bra för min utveckling"

– Det ska bli väldigt intressant och roligt att komma till HK Varberg. Laget och föreningen har stora ambitioner och jag ser det som ett bra val för min utveckling som spelare. Jag hoppas att kunna bidra till att ta upp HK Varberg till handbollsligan igen, säger Lindberg till den svenska klubbens hemsida.

– Väldigt roligt och bra att Linus vill komma till oss. Vi har följt honom en tid och det vi hört och sett känns väldigt spännande. Han har en stark fysik, är en duktig försvarsspelare och han passar bra in i lagbygget för framtiden, säger Varbergs tränare Hasse Karlsson.

Lindberg har skrivit på ett tvåårskontrakt med den svenska klubben. Lagets uttalade målsättning är att slåss i toppen på allsvenskan säsongen 2021/22 och ta steget tillbaka till handbollsligan för att på lång sikt etablera sig som en av de främsta föreningarna i Sverige.

Diskussion om artikeln