Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Här är beskedet som ger finländska fotbollsfans skrämselhicka – ledbandsskada håller Teemu Pukki borta i veckor

Från 2021
Uppdaterad 05.05.2021 17:10.
Teemu Pukki ser besviken ut i Norwich 2020.
Bild: All Over Press

Med bara en dryg månad kvar tills Finland äntligen ska spela i fotbolls-EM hörs oroväckande signaler från Norwich. Stjärnanfallaren Teemu Pukki har åkt på en ledbandsskada – och 31-åringen ser ut att bli borta i veckor.

Norwich har en match kvar att spela av Championship-säsongen. Den är betydelselös, eftersom laget redan säkrat både avancemang till Premier League och förstaplatsen i serien.

Inför säsongsavslutningen i Barnsley kommer klubben ut med en skaderapport som finländsk fotboll inte vill ha. Norwichs spjutspets Teemu Pukki missar den sista matchen.

Enligt klubbens webbplats tampas 31-årige Pukki med en ledbandsskada i sin högra vrist. Detta påvisas av undersökningar som gjordes efter helgens seger över Reading.

Till näst ska finländaren undersökas närmare, och då ska en tidsprognos för skadan sättas upp.

Kanerva: "Tror på att han hinner bli frisk"

Bollförbundet gick i sin tur ut med ett pressmeddelande där man förutspår att det tar "några veckor" för Pukki att återhämta sig.

Enligt förbundet behöver han inte opereras. Meningen är att Pukki finns med när landslaget samlas i slutet av maj.

– Vi tror på att Teemu är i spelskick i EM. Vårdprogrammet och återhämtningen är igång, och allt är utformat så att han ska vara i fullt skick då mästerskapet börjar, kommenterar förbundskapten Markku Kanerva.

Pukki valdes nyligen till Championships stjärnelva efter en lyckad säsong med 26 mål. Också i landslagsspel har Pukki levererat på sistone – i de två VM-kvalmatcherna i mars gjorde han Finlands alla tre mål.

EM-nedräkningen tickar snart in på den sista månaden och redan den 29 maj ska Finland träningsspela mot Sverige. Fotbollsherrarna debuterar på mästerskapsnivå den 12 juni mot Danmark i Köpenhamn.

Diskussion om artikeln