Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit presenterade flera VM-aktuella förstärkningar – två av dem är världsmästare

Från 2021
Uppdaterad 05.05.2021 22:34.
Teemu Turunen i landslaget.
Bildtext Teemu Turunen återvänder till moderklubben.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Janne Juvonen, Hannes Björninen, Teemu Turunen, Petteri Lindbohm och Philip Holm. Där är Jokerits fem senaste nyförvärv. Men först siktar hela kvintetten på VM-spel.

Jokerits lagbygge är i full gång efter det snabba uttåget i slutspelet.

På onsdagen presenterade ”Narrarna” fem nya spelare för nästa säsong. På målvaktsfronten får Anders Lindbäck sällskap av Janne Juvonen, som hämtas in från SHL och Leksand.

Till anfallet har klubben värvat tekarspecialisten Hannes Björninen från Pelicans, samt Jokeritprodukten Teemu Turunen, som lirade i schweiziska Davos i fjol.

Också backvärvningen Petteri Lindbohm spelade i Schweiz i fjol. Den enda utländska värvningen, Philip Holm, ansluter från KHL-konkurrenten Metallurg Magnitogorsk.

– Holm är bra i båda riktningarna och skicklig med puck. Han har erfarenhet från olika serier och landslagsspel, sa general manager Jari Kurri om den svenske 29-åringen på klubbens webbplats.

Alla kontrakten är tvååriga, förutom Turunens som är ettårigt. Alla fem spelare är för tillfället med i sina respektive landslagstrupper inför VM. Holm är världsmästare från 2017, och Lindbohm från 2019.

Ilves värvar från öst och väst

Också Ilves har presenterat spelarnyheter i dag.

Tammerforsklubben satsar på en utländsk målvaktsduo kommande säsong. Tjecken Marek Langhammer har tre säsonger i KHL med Amur Chabarovsk bakom sig, medan 20-årige ryssen Vadim Zherenko spelat på lägre nivå i hemlandet.

– Klubben har stora förväntningar på Langhammer och vi tror att han kan vara en toppmålvakt i ligan nästa säsong, säger Ilves sportchef Timo Koskela.

Till backbesättningen har Ilves skaffat ett par svenskar. 21-årige Simon Johansson har spelat med SHL-hockey med Djurgården och i Hockeyallsvenskan med Mora i fjol, medan 19-årige Leo Lööf främst spelade på tredje hösta serienivå i Sverige.

Lagets anfall förstärks av Balázs Sebők. Den 26-årige ungraren har spelat i Finland i över tio år, den gångna säsongen blev det 33 poäng på 56 grundseriematcher med KalPa.

Alla kontrakt är ettåriga. Zherenko och Lööf har en ettårig option i sina avtal.

Diskussion om artikeln