Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ytterligare ett rederi gör kryssningar till Hangö i sommar

Från 2021
Uppdaterad 06.05.2021 14:41.
Segelbåtar i Östra hamnen i Hangö
Bildtext I sommar får även kryssningsturister uppleva stämningen i det somriga Hangö.
Bild: Petteri Bülow / Yle

I sommar kommer Eckerö Line att erbjuda dagskryssningar från Helsingfors till Hangö under tre lördagar i juni. Redan tidigare har Viking Line meddelat om en kryssning till Hangöregattan i juli.

Kryssningarna från Helsingfors till Hangö avgår på morgonen och trafikerar via Tallinn med ankomst i Hangö klockan 15.30.

Passagerarna har fyra timmar tid i Hangö innan m/s Finlandia avgår tillbaka till Helsingfors.

Turistbyrån önskar att butikerna har kvällsöppet

Turistchef Kira Marschan på Hangö turistbyrå jobbar som bäst med att koordinera den service som erbjuds kryssningsgästerna under Ekerö Lines dagskryssningar.

Kryssningspassagerarna förväntas i bästa fall uppgå till 1 500 personer som under fyra timmars tid spenderar tid och pengar i Hangö.

- Fartyget avgår tillbaka till Helsingfors klockan 19.30 och passagerarna måste vara tillbaka ombord senast klockan 19, berättar Kira Marschan.

- Vi hoppas naturligtvis att så många affärer som möjligt kan hålla öppet till klockan arton dessa lördagar. Turistbyrån och vattentornet kommer också att ha förlängd öppethållning, säger Kira Marschan.

Kira Marschan kommer själv att åka med m/s Finlandia under den första avgången till Hangö för att på vägen berätta för passagerarna om vad Hangö har att erbjuda.

Den första kryssningen ordnas i mitten av juni

Rederiet meddelar att transporten från Hangö hamn in till stadens centrum är gratis för passagerarna.

I Hangö ska passagerarna bland annat erbjudas en panorama-rundtur som presenterar Hangös historia eller en guidad rundvandring i den historiska Badhusparken.

Alternativt kan passagerarna välja att fritt spendera tiden i staden.

Den första kryssningen sker den 12.6.

”Hangö är en helt ny destination – fartyg i den här storleksklassen har inte tidigare gjort motsvarande kryssningar till Hangö.”, konstaterar Eckerö Lines verkställande direktör Taru Keronen.

Rederiet Viking Line meddelade tidigare om en dagskryssning till Hangöregattan den 8.7.

6.5 kl. 14.40: Intervju med Hangö turistchef lades till i artikeln.

Diskussion om artikeln