Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Stenblock ända ner till ån efter sprängning i Korpolaisbacken i Åbo

Från 2021
Uppdaterad 06.05.2021 15:35.
En sprängning vid Varvsstranden i Åbo har lett till att en väg blockeras
Bildtext En sprängning vid Varvsstranden i Åbo har lett till att en väg blockeras.
Bild: Arash Matin / Yle

En sprängning i Korpolaisbacken i Åbo ledde under torsdagsmorgonen till att stenblock ramlade ner och blockerade en väg vid Varvsstranden. Vägen är nu avstängd.

Polisen har skickat ut en patrull, men vet inte mycket mer om situationen i nuläget.

- En patrull är i nuläget på väg till platsen. Det vi vet är att det har fallit stenblock som blockerar vägen, säger kriminalkommissarie Jarmo Katila vid Sydvästra Finlands polisinrättning.

Enligt Olli Wéman, byggarbetsplatsledare för företaget Kreate som ansvarade för sprängningen, ledde ett rutinmässigt sprängningsarbete vid halv 11 till att stenar föll ner på gatan Erik Av Pommerns Strand och ända ner i Aura å.

- Sprängningsarbetet har skett helt kontrollerat, området har varit stängt och det här har inte orsakat någon skada för allmänheten. Stenarna har ramlat ner på gatan och i ån. Man utreder vad det är som har gått fel, säger Wéman.

Stenarna har även förstört ett metallstängsel vid ån, men enligt Wéman kommer man se till att reparera det, antagligen redan under torsdagen.

För tillfället arbetar företaget med att ta bort stenarna från gatan och ur ån. Wéman beräknar att arbetet med att ta bort stenarna ska vara klart senast klockan 14.

En sprängning vid Varvsstranden i Åbo har lett till att en väg blockeras
Bildtext Stenarna hade fallit ner på gatan och i Aura å.
Bild: Arash Matin / Yle

Diskussion om artikeln