Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stallchefen skjuter ner ryktet om att Bottas riskerar att sparkas: ”Kan utmana vem som helst i fältet”

Från 2021
Valtteri Bottas ser besviken ut.
Bild: EPA

Det ligger ingen sanning i uppgifterna om att Valtteri Bottas hänger löst i Mercedes. Det slår stallchefen Toto Woflf bestämt fast. Nonsens, säger han till tidningen Österreich.

För några dagar sedan kom Daily Mail med uppgifter om att Valtteri Bottas riskerar att få sparken från Mercedes mitt under den pågående säsongen. En källa hävdade att det finns ett missnöje med Bottas och att han inte håller måttet.

Mercedes stallchef Toto Wolff har nu svarat på uppgifterna och enligt honom ligger det ingen sanning i det som tidningen skrev.

– Nonsens, säger Wolf till tidningen Österreich.

Bottas har haft en motig start på säsongen. På Imola kraschade han och i Portugal blev det bara en tredjeplats trots att han startade i pole position.

Wolff hävdar ändå att han har fullt förtroende för Bottas.

– Bottas är verkligen bra och han kan utmana vem som helst i fältet. Gång på gång har han visat att han kan vara snabbare än Lewis Hamilton, som till exempel i kvalet i Portugal, säger Wolff.

Toto Wolff blickar uppåt sittandes
Bildtext Toto Wolff.
Bild: FIA Pool Image for Editorial Use

Det råder ändå ingen tvekan om vilken förare som Wolff ser som världsmästare den här säsongen.

– Lewis förtjänar att bli världsmästare eftersom han är jämnare, säger stallchefen.

Under inledningen av den här säsongen har Mercedes inte varit lika överlägsna som tidigare år. Red Bull är på samma nivå och det lär bli en tajt kamp om VM-titeln mellan Hamilton och Max Verstappen.

– Bilarna har olika styrkor och svagheter. Det känns som att Red Bull är starkare över ett varv. I den senaste tävlingen var det kombinationen Hamilton och Mercedes som var bättre i själva loppet.

– I slutändan är sporten ganska simpel, det är alltid klockan som säger sanningen. Den som är snabbare vinner, säger Wolff.