Hoppa till huvudinnehåll

Sport

New York Rangers bötfälls efter kritiken mot disciplinchefen – Gary Bettman dundrar mot klubben: ”Tolererar inte sådana uttalanden”

Från 2021
Uppdaterad 06.05.2021 21:54.
Slagsmål i matchen mellan Rangers och Capitals.
Bild: AFP / Lehtikuva

När Tom Wilson inte fick något kännbart straff för överfallet på Pavel Butjnevitj och Artemi Panarin gick New York Rangers ut och krävde disciplinchefens avgång. Ett uttalande som inte accepteras av ligan. Nu tvingas Rangers betala 250 000 dollar i böter.

När New York Rangers mötte Washington Capitals i måndags uppstod ett stort tumult med busen Tom Wilson i centrum. Wilson gick till attack mot både Pavel Butjnevitj och Artemi Panarin.

Wilson klarade sig undan med 5000 dollar i böter och det fick New York Rangers att se rött. Klubben kritiserade i kraftiga ordalag disciplinchefen George Parros och krävde hans avgång.

Det var ett uttalande som NHL inte accepterar. Ligan har nu bestämt att Rangers ska betala 250 000 dollar i böter.

– Vi tolererar inte sådana uttalanden, likt det som Rangers gick ut med, som är av personlig karaktär och nedvärderande av en ledare, säger ligachefen Gary Bettman i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi förväntar oss inte att våra klubbar ska hålla med i varje beslut som fattas av disciplinnämnden, men i den utsträckning som Rangers uttryckte sin oenighet är oacceptabelt. Det är fruktansvärt orättvist att ifrågasätta George Parros professionalism och engagemang.

När lagen möttes igen under natten till torsdag spårade matchen ur.