Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grundseriens bästa spelare flyttar till Tammerfors – Petri Kontiola klar för Ilves: "En av seriens bästa centrar genom tiderna"

Från 2021
Petri Kontiola blickar åt sidan.
Bildtext Petri Kontiola får blicka mot en säsong i Tammerfors.
Bild: Petri Saarelainen / AOP

VM-aktuella Petri Kontiola spelar i FM-ligan också nästa säsong. Poängligavinnaren är klar för en flytt från HPK till Ilves.

Kontiola återvände i fjol till Finland från en lång utlandssejour i främst Ryssland. Veteranen gjorde succé i HPK denna säsong, då han vann poängligan och bland annat utsågs till grundseriens bästa spelare av spelarföreningen.

Enligt Ilta-Sanomat försökte Kontiola redan i fjol få till en flytt till Tammerfors, som blivit hemstad för hans familj. Den gången fick han nobben.

Kontiola slog igenom i Tappara för femton år sedan och efter drömsäsongen i Tavastehus drar centerforwarden nu hemåt – men till Tapparas lokalrival Ilves.

– Petri Kontiola är säkert en av alla tiders bästa centrar i ligan. Hans utmärkta spelöga och puckhantering är välkända, men ofta glömmer man att han också har en exceptionellt stark tävlingsinstinkt, säger Ilves sportchef Timo Koskela på klubbens sajt.

Just nu är Kontiola med i den Lejontrupp som förbereder sig för hockey-VM.

Ilves meddelade också att man värvat anfallarna Joonas Oden från KooKoo och Matias Mäntykivi från SaiPa.

Diskussion om artikeln