Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesper Engström matchvinnare på stopptid – se målet som gav Inter säsongens andra seger

Från 2021
Uppdaterad 09.05.2021 21:00.
Programmet är inte längre tillgängligt

Klockan hade passerat 90 minuter och FC Inter såg ut att gå mot ett kryss hemma mot Haka, men då klev Jesper Engström fram. Engström högg på en boll i straffområdet och satte säsongens första mål.

Jesper Engström inledde på bänken i dagens ligamatch mot Haka men i den 86:e minuten fick han hoppa in. Han ersatte Juuso Hämäläinen och det skulle visa sig vara ett lyckat byte.

Då en minut återstod av stopptiden passade Taiki Kagayama till en framrusande Engström i straffområdet. Engström fick en fot på bollen och styrde in 2–1-segermålet.

– Det är inte ofta jag gör mål, förra säsongen lyckades jag bara en gång, säger Engström till STT.

Målet var Engströms femte i ligakarriären som han inledde 2011. I VPS gjorde han tre mål och nu är han alltså uppe i två med FC Inter.

Segern var den andra i år för FC Inter. Laget tog en tidig ledning då Benjamin Källman nätade i den sjunde minuten, men Eero-Matti Auvinen kvitterade efter en dryg halvtimmes spel.

– Vi spelade bra i början men sen kom Haka in i matchen. I andra halvleken var det ganska så jämnt men viktigt att vi fick in målet på slutet. Vi borde nog ha gjort det bättre tidigare i matchen, säger Inters Arttu Hoskonen till Ruutu.

FC Inter är tvåa i den haltande tabellen bakom IFK Mariehamn. Även ”Grönvitt” tog säsongens andra seger då man slog AC Oulu med 3–1.

IFK Mariehamn avgjorde med tre mål på tre minuter i början av matchen. Tehe Olawale gjorde 1–0 i den 13:e minuten och sedan nätade även Joel Mattsson och Mohammed Abubakari.

Resultat:

FC Inter – FC Haka 2–1 (1–1)
7´ 1–0 Benjamin Källman
31´ 1–1 Eero-Matti Auvinen
90+2´ 2–1 Jesper Engström

IFK Mariehamn – AC Oulu 3–1 (3–0)
13´ 1–0 Tehe Olawale
14´ 2–0 Joel Mattsson
16´ 3–0 Mohammed Abubakari
53´ 3–1 Jere Kallinen

Bildkälla: Ruutu

Diskussion om artikeln