Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bakslag för handbollsdamerna – Wentzel och Gostowski ersätter viktig duo

Från 2021
Dickens Linn Wentzel kämpar om bollen i semifinalen mot Grankulla IFK våren 2021.
Bildtext Dickens center Linn Wentzel fick ett samtal av landslagsledningen.
Bild: Handbollsförbundet/Newspix24/Kalle Parkkinen

Finlands damlandslag får lov att klara sig utan Anna Westerlund och Annika Näräkkä i det första skedet av EM-kvalet. Finland ställs mot Färöarna och Israel i början av juni.

Landslagstränaren Tomas Westerlund kan inte räkna med Dickens Anna Westerlund och Tyresös Annika Näräkkä i kvalturneringen på Färöarna.

Dickens niometersspelare Westerlund lider av en knäskada och kan inte medverka på det förberedande lägret eller i kvalmatcherna.

Vänsteryttern Näräkkä som representerar allsvenska Tyresö blir borta på grund av arbetsförhinder. Även coronakarantänreglerna försvårar den tidigare Dickenspelarens närvaro.

– Annas knäskada är en tråkig nyhet. Förhoppningsvis är hon snart i spelskick igen, säger landslagstränaren Tomas Westerlund i förbundets pressmeddelande.

Westerlund hade hoppats på Näräkkäs närvaro, men även hon blir borta från matcherna mot värdnationen Färöarna samt Israel.

– Tyvärr lyckades hon inte kombinera lägret och EM-kvalet med sitt arbete i Sverige. Att hon saknas är en stor förlust för laget.

FM-finalister hoppar in

Dickens Linn Wentzel och Helsinfors IFK:s Petra Gostowski kommer in i laget istället för Westerlund och Näräkkä.

Endast gruppettan avancerar till det egentliga EM-kvalet. Tar Finland sig vidare väntar Danmark, Rumänien och Österrike i följande skede av kvalet mot slutturneringen som arrangeras i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro i november 2022.

Finland möter Färöarna den 4 juni och Israel en dag senare.

Diskussion om artikeln