Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VM i Lettland intresserar inte Patrik Laine: ”Jag orkar inte med fler matcher den här säsongen”

Från 2021
Patrik Laine.
Bildtext Det blir inget VM för Patrik Laine i år.
Bild: Danny Murphy/Icon Sportswire

Finlands hockeylejon får lov att klara sig utan Patrik Laine i vårens VM-turnering i Lettland. Laine återvänder till Finland först i juni.

Patrik Laines ishockeysäsong 2020/21 var ingen dans på rosor. Därför vill han glömma hockeyn för en stund och blicka framåt istället.

– Jag kommer inte att spela i VM. Efter den motiga säsongen orkar jag inte med fler matcher, säger han till Yle Urheilu.

Laine såldes i januari från Winnipeg till Columbus men han hittade aldrig flytet i sin nya klubb. Under hela säsongen noterades han för endast 24 poäng på 46 matcher vilket var hans sämsta saldo under NHL-karriären.

Laine är helt klart trött på allt som har med ishockey att göra och dessutom tar hans kontrakt slut efter den pågående säsongen. Något som också spelar in.

– Kontraktsförhandlingarna påverkar mitt beslut också. Framför allt efter en dylik säsong, förklarar 22-åringen.

Laine stänger ändå inga dörrar vad landslaget beträffar.

– Då allt klaffar är det en hederssak att representera Finland. Nu är läget vad det är och jag kommer inte att åka till VM.

För tillfället verkar finländaren trött på sitt yrke och har inte mycket positivt att komma med då han summerar säsongen.

– Säsongen var hemsk för både mig och laget. Som tur är säsongen över. Allt som kunde gå snett gick snett, avslutar Laine.

Finland inleder VM i Lettland den 22 maj med att möta USA.

Diskussion om artikeln