Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Borgå simhall öppnar för allmänheten först efter sommaren

Från 2021
Simmare i simhall.
Bildtext För tillfället är det bara skolklasser och unga idrottare som har tillträde. Arkivbild.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Att få besöka simhallen i Borgå är få förunnat. Som det nu ser ut kommer simhallen att öppna för allmänheten först efter sommaruppehållet.

- Det är ju stadens ledningsgrupp som fattar det slutliga beslutet, men tanken är att den öppnas den 26 juli. Det är planerna vi har och det kan ändra från och till enligt hur coronasituationen utvecklas, säger Per Högström som är chef för idrottstjänsterna i Borgå.

Även om det klorerade vattnet tar död på coronaviruset så gäller det att undvika närkontakter till exempel i omklädningsrummet och bastun.

Högström berättar att staden för tillfället inte har några idrottsutrymmen öppna för äldre invånare.

- Personer som är yngre än 20 år får träna inomhus och utomhus. Det är de begränsningar som finns och dem följer vi förstås.

Just nu får simhallen användas av skolklasser och unga föreningsaktiva.

I slutet av maj eller början av juni ska simskoleverksamheten dra i gång. Efter midsommaren blir det sommarstängt och personalen går på semester.

Eftersom allt beror på hur coronaläget utvecklar sig så finns det förstås inga slutliga beslut i saken, men Högström hoppas att verksamheten kan komma i gång ordentligt senast efter sommaren.

- Vi hoppas på bättre tider.

Som tur går det snart att ta sig ett dopp utomhus. Den 6 juni ska omklädningsrummen vid stadens badstränder öppnas.

Diskussion om artikeln