Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ingåföraren Emil Lindholm byter kartläsare – siktar på pallplats i VM-rallyt i Portugal

Från 2021
Två personer står bredvid varandra.
Bildtext Emil Lindholm och hans nya kartläsare Reeta Hämäläinen deltar i portugisiska VM-rallyt.
Bild: Toksport

Rallyföraren Emil Lindholm från Ingå byter kartläsare och kör för första gången någonsin i portugisiska VM-rallyt kommande vecka. Den nya kartläsaren heter Reeta Hämäläinen, 33 år.

Emil Lindholm säger att det inte ligger någon dramatik bakom bytet.

”Vi samarbetade många år med Mikael Korhonen. Han skötte sitt jobb väldigt proffsigt både i bilen och utanför den. Vi ville ha en förändring och vårt val föll på Reeta”, säger Lindholm i ett pressmeddelande från GRX-stallet.

”Vi går nu separata vägar och jag önskar båda lycka till. Jag kommer nog att följa Emils tävlingar i framtiden”, lovar Mikael Korhonen i samma pressmeddelande.

Testkörning inför VM-rallyt

För tillfället tränar Lindholm – Hämäläinen inför VM-rallyt i Portugal. Rallyt börjar på fredag (21.5). I rallyt körs sammanlagt 20 specialsträckor, den totala längden är 337 kilometer.

Den nya rallyduon har förberett och förbereder sig bra för kommande tävlingar.

”Vi har gjort notövningar tillsammans och Reeta har bekantat sig med mitt sätt att skriva noter. I testerna har vi provat hur samarbetet fungerar och det fungerar riktigt bra.”

”Målsättningen är den samma som i Kroatien, det vill säga att tävla om en plats bland de tre bästa i vår klass WRC3”, säger Lindholm.

Rallyt körs på grusvägar

Det portugisiska rallyt körs på grusvägar, något som Lindholm gillar. Han deltar för första gången i VM-rallyt i Portugal, så tävlingsrutten är obekant. Han har ändå kunnat bekanta sig med rutterna tack vare de videor som arrangörerna levererat.

”Vägarna ser varierande ut och medelhastigheterna är väldigt varierande. På söndag verkar etapperna vara snabba och klara, på fredag kör vi många långsamma etapper och på lördag verkar det vara väldigt varierande”, säger Lindholm.

På fredag körs åtta specialsträckor, på lördag sju i Arganbergen och under den sista tävlingsdagen på söndag avverkas fem etapper.

Diskussion om artikeln