Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Svenska kungen besökte Helsingfors

Från 2008

Den svenska kungen Carl XVI Gustaf gjorde en snabbvisit i Finland i dag. Under sitt några timmar långa besök träffade kungen scouter i Helsingfors.

Han besökte den nya scoutstationen i Helsingfors och deltog också i en ledarskapskonferens.

I Sverige har kungen varit med och grundat en ledarskapsstiftelse och nu ska stiftelsen börja erbjuda också unga finländare ledarskapsutbildning.
Celebra deltagare
Kung Carl den XVI Gustaf hade samlat celebra deltagare till det festseminarium, som ordnades i samband med att stiftelsen i hans namn börjar verka också i Finland. Bland deltagarna återfanns Fortums Mikael Lilius och Sampos Björn Wahlroos, som båda kommer att stöda det ledarskapsprojekt som inleds i Finland.

Kungen sa i sitt tal på seminariet att scouterna erbjuder en god möjlighet att lära sig ledarskap. Vissa föds med denna egenskap men man kan också träna upp sin ledarförmåga. Helt naturligt är det att i scouterna lära sig ledarskap, sa kungen.

Sitras Esko Aho sa att scouterna gör ett viktigt arbete genom att utbilda unga ledare. Minister Stefan Wallin sa för sin del att de minsta scouternas löfte "Jag lovar att göra mitt bästa" är ett bra motto för alla människor, inte bara scouter, sa Wallin.

(Av Rabbe Nilsson)