Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kärnkraftsmotsåndare hördes i riksdagen

Kärnkraftsmotståndare från hela landet har i dag beretts tillfälle att höras i riksdagen för att föra fram sitt budskap: ingen mera känkraft till Finland.
Mari-Helen Kaarre representerar Pro Kilgrund aktionsgruppen från Kristinestad. Hon har lagt märke till att Fennovoima har agerat på samma olustiga sätt på alla orter där de vill bygga kärnkraftverk.
- Till exempel hur Fennovoima fräckt pressar på alla orter. Det är bra att veta att vi är fler som kämpar mot samma saker och kommer fram med det. Om fler kommer fram med samma fakta börjar folk tro oss bättre, att det är allvarligt menat, säger Mari-Helen Kaarre.

- Det är helt absurdt att planera ett kärnkraftverk på ett område som ligger intill Natura-områden och områden som har goda chanser att bli fredade. Om man kan placera ett kärnkraftverk på ett sådant område kan kärnkraftverk därefter i princip placeras ut var som helst, resonerar hon.

Mari-Helen Kaarre och de andra medborgarrepresentanterna förde fram sina budskap till riksdagsgruppernas och atomindustrins representanter.
(Av Österbotten)