Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hall växer fram i Pedersöre

I Pedersöre fortskrider arbetet med ishallen vid Sursik enligt planerna. Verkställande direktör för hallbolaget, Kaj Boström, hoppas att de första skären i hallen kan tas under 2008.

Grundstenen för hallen vid Sursik skolcenter murades i somras av Kållbysonen Fredrik Norrena, och hallen kommer att färdigställas i början av 2009. Hallen kommer också att inhysa ett café samt en hel del läktarplatser.

- Hallbygget har varit på gång många gånger, men det sista beslutet fattades med klar majoriter i kommunen, berättar VD Kaj Boström.

Hallen står vid sidan av riksväg åtta vid Sursik skolcenter, brevid centralidrottsplanen och är ett samkommunalt projekt.

- Hallbolaget äger 51 procent av hallen och kommunen 49 procent. Vi har fått bidrag av kommunen och dessutom tagit lån för att finansiera bygget, berättar Boström.

Dessutom står diverse sponsorer för en stor del av utgifterna. Bland annat ålänningen Anders Wiklöf har bidragit till den grad, att hallen kommer att få namnet "Anders Wiklöf Arena".

Den åländska businessmannen Wiklöf har rötter i Lepplax i Pedersöre kommun.

Hallen vid Sursik kommer att användas främst av hockeyjuniorer, men även skolelever och allmänheten är välkomna.

- Skolorna har reserverat 300 timmar medan 300 timmar har reserverats för allmänheten. Med IFK Lepplax 1200 timmar är vi uppe i 1800 timmar, så användningsgraden är god, räknar Boström.

Ishallen i Pedersöre byggs på Sursikbacken.

Hallen står brevid sportplan, där stafett-FM ordnas 2010.

Skolorna, IFK Lepplax samt allmänheten kommer att utnyttja hallen.

Även konserter, dansgalor och andra evenemang kan komma att ordnas i hallen.

IFK Lepplax ordförande Frej Öst väntar redan på hallen.
(Av Antti Koivukangas)