Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekanta profiler bär Blue Fox framåt

Från 2008

Nykarlebylaget Blue Fox räknas till en av favoriterna i den jämna och ovissa västra zonen i innebandyns division ett. Comebackande Jori Isomäki är den mest rutinerade spelaren i laget, som i offensiv väg långt lutar på Johnny Ojalas poängproduktion.

Isomäki missade fjolsäsongen på grund av en besvärlig knäskada, men är tillbaka och full av iver.

- Jag känner mig som en liten pojke ibland då bollen sätts ner i mittcirkeln, det är jättekul att vara tillbaka, säger Isomäki.

Som tränare säger han sig ha lärt sig en hel del under säsongen han följde från sidan av planen, men spelmässigt är han ännu samma lirare.

Det lag som i år ställer upp i västra zonen av division ett har Isomäki bara gott att säga om.

- Vi har ett bra jämnt lag, som är lite bredare än ifjol. Säsongen blir jämn och vi är en av favoriterna, men det är i princip fem lag som är och slåss i toppen.

De två främsta lagen i Blue Fox zon spelar vidare om platserna i ligan säsongen 2009-2010. Spelande tränare Jori Isomäki tror att Blue Fox är med och slåss om de två platserna.

- Rutinen och lagandan i laget avgör. Vi är inte det skickligaste laget i serien, men rutinen och vår fina laganda kommer att avgöra, menar Isomäki.

Blue Fox inledde säsongen med en bortaseger mot Helsingfors IFK, men föll sedan hemma mot liganykomlingarna USB. En av de spelare som står för rutin i Nykarlebylaget är utan tvekan Johnny Ojala, som gjorde 89 poäng på 27 matcher under förra året. Ligan är alltjämnt en stark dröm för 29-åringen.

- Det är klart att det skulle vara roligt att få spela i ligan igen. Speciellt nu då vi har en ny fin hall här i Nykarleby, säger Ojala.

På första hemmamatchen var det fullsatt i Stjärnhallen - en match som Blue Fox förlorade mot liganykomlingen USB. Ojala är en av nyckelspelarna i laget, men han delar gärna det ansvaret med t.ex. Isomäki.

- Han är en av de bästa backarna i division ett, så har är oerhört viktig. Vår kapten Kim Nyström har dessutom varit otroligt bra under försäsongen i träningsmatcherna, så han är en spelare att sätta på minnet, avrundar Ojala.

(Av Antti Koivukangas)