Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Palin tvetydig om presidentvalet 2012

Förra amerikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palin säger att hon för tillfället inte har några planer på att ställa upp i presidentvalet 2012. Men hon utesluter inte att hon är intresserad av positionen.

Palins nya bok, "Going Rogue: an American Life", kommer ut i dag och i en intervju med Oprah Winfrey på måndag sade Palin att ett presidentval 2012 inte finns på hennes radarskärm just nu. Men under intervjun visades också klipp från en intervju med Barbara Walters, som sänds i USA i dag, och där säger Palin att hon inte kan förutse vad som kommer att ske 2012.

- Min ambition är att hjälpa vårt land på vilket sätt det än må vara, och jag kan inte förutse vad det blir, vilka dörrar som kommer att vara öppna 2012.

Palin sade upp sig från jobbet som guvernör för Alaska tidigare i år, men hon är fortsättningsvis populär bland många konservativa amerikaner. I intervjun med Barbara Walters ger Palin president Barack Obama vitsordet 4 utav 10. Hon kritiserar honom speciellt för hur han har skött ekonomiska frågor och hans tveksamhet i säkerhetsfrågor.

I sin bok kritiserar hon också tidigare kampanjpartnern John McCains stab, och säger att hans kampanj inte erbjöd tillräcklig förnyelse. Enligt Palin var det orsaken till att de förlorade presidentvalet.
(Av Eva Blässar)