Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ny gratistidning i Jakobstadsregionen

Från 2010
Nicklas Storbjörk och Anders Eklund, två av personerna bakom gratistidningen Dagens Tidning
Bild: YLE/ Kjell Vikman

En ny gratistidning börjar ges ut i Jakobstadsregionen.
Den 23 juli utkommer första numret av Dagens Tidning.

- Dagens Tidning kommer att ges ut en gång i veckan som papperstidning, antingen på torsdagar eller fredagar. Vi har inte slutgiltigt slagit fast den saken ännu. Tidningen kommer också ut på webben och den versionen kommer att uppdateras varje dag, säger Nicklas Storbjörk, som är en av de fyra som står bakom tidningsprojektet.

Storbjörk har en bakgrund som nyhetschef på Österbottens Tidning men väljer nu att hoppa av den karriären. De övriga tre bakom projektet är Anders Eklund, Sonja Smedlund och Malin Klingenberg. Eklund sköter den grafiska designen och Smedlund och Klingenberg står för det redaktionella materialet i tidningen.

Det lokala och människan i fokus
- Vi kommer att sätta människan i fokus. Vi tror att människor vill läsa om andra människor. Dessutom kommer vi också att fokusera mycket på det lokala och företagen i de kommuner där tidningen utkommer, det vill säga Jakobstad, Larsmo, Pedersöre, Nykarleby och i viss mån Kronoby, säger Storbjörk.

Från början var det meningen att tidningen skulle ges ut först i augusti. Men utgivningen har forcerats eftersom annonsörerna ville ha ut tidningen till Jakobs Dagar.

I och med att Norra Posten och JT Med mera lades ner efter fusionen mellan Österbottningen och Jakobstads Tidning har det fram tills nu saknats en svenskspråkig gratistidning i Jakobstadsregionen.

(Av Ulrika Stagnäs-Lund)