Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborg tar i tu med anklagelser om mobbning

Från 2010
Utvecklingsdirektör Jyrki Hakkarainen i Raseborg
Bild: YLE/ Helena Rosenblad

Mobbningsfallet i Raseborgs stad där utvecklingsdirektör Jyrki Hakkarainen anser sig mobbad av stadsdirektör Mårten Johansson ska nu få en lösning. I går träffade Hakkarainen stadens arbetarskyddschef och stadsstyrelsens ordförande.

Hakkarainen presenterade en skrivelse på nio sidor som han säger att handlar om mobbning och ledarskap. Han hoppas nu att arbetarskyddet vidtar åtgärder men vill inte gå in på detaljer vad mobbningen handlar om.

Stadsstyrelsens ordförande Ulf Heimberg (SDP) säger att det inte längre handlar om Hakkarainens lön utan om hur han bemöts av stadsdirektören.

- Det handlar om ett osakligt bemötande som Jyrki Hakkarainen uppfattar att han har råkat ut för och nu ska stadsdirektören ge svar på det här och sin syn på saken.

Nästa vecka ordnas ett nytt möte för att försöka lösa mobbningsfallet. Det är oklart om stadsdirektören kommer att delta i mötet.

I fjol somras fick utvecklingsdirektör Jyrki Hakkarainen en skriftlig varning efter att han i offentligheten sagt att Mårten Johansson mobbar honom. Hakkarainen ville inte i går ställa upp på en bandad intervju.

(Av Helena Rosenblad)