Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Inga fyrverkerier i Pojo

Från 2010
Människor tittar på fyrverkerier
Bild: Yle/Seppo Sarkkinen

Det blir inget fyrverkerievenemang i Pojo i år. Pojo FBK meddelar att fyrverkerierna uteblir på grund av att brandstationen repareras.

- Vi kan inte vara inomhus någonstans. Allting har kretsat kring brandstationen, även kaffeserveringen och brandbilsåkandet, och den ser nu ut som en arbetsplats, säger Krister Björklöf från Pojo FBK.
Tidigare år har uppskattningsvis 4000 människor samlats för att se fyrverkerierna. Dock behöver inte tidigare års besökare sörja. Björklöf lovar att traditionen är tillbaks igen i nästa år.
- Då fyller brandkåren 100 år så då blir det nog fyrverkerier igen, säger han.

Fyrverkerier i Västnyland
Trots att det inte ordnas nyårsevenemang varken i Raseborg eller Hangö, blir inte alla västnylänningar utan fyrverkerier. I Lojo skjuter man traditionsenligt både i Virkby och i Lojo centrum.
- Det är en lång tradition och vi tänker inte sluta med den, säger Lojos bildningsdirektör Katri Kalske. Trots att man i Ingå i år bjuder på fyrverkeri är det inte någon tradition för kommunen att skjuta nyårsraketer.
- Anledningen är att 2011 inleder Ingå sitt 675:e jubileumsår och därför gör vi ett undantag i år och inleder med fyrverkeri, berättar Regina Ekblom, kultursekreterare i Ingå.

(Av Västnyland)