Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tampere United ute ur ligan

Från 2011
Tampere United, fotbollsligan, Tammerfors

Bollförbundets diciplinutskott har enhälligt bestämt att utestänga Tampere United från ligacupen 2011 samt från alla Bollförbundets officiella tävlingar, inklusive Finska cupen och fotbollsligan.

TamU har rätt att besvära sig i ärendet fram till den 21 april. Tampere United borde ha spelat ligacupsfinal mot FC Honka den 23 april.

Tampere Uniteds verkställande direktör Deniz Bavautdin var överraskad över att Bollförbundet beslöt sig för att utestänga TamU.

- Beslutet var inte väntat. Jag antog att de uppgifter vi gett skulle räcka. De har redan fattat sitt beslut och vi har redan hunnit överklaga.

Enligt Bavautdin har Bollförbundet inte beaktat alla fakta i sitt beslut och TamU lär ska ha bevis för det.

- Vi godkänner inte beslutet eftersom vi har bevismaterial för att beslutets olika grunder inte håller streck, säger Bavautdin.

Bavautdin säger att TamU enligt uppgifter från Bollförbundet åtminstone skulle kunna delta i cup-tävlingar medan frågan utreds.

- Enligt de uppgifter vi har kan ett beslut ändras och vi skulle kunna delta i Finska cupen och ligacupen. Personligen vet jag inte ifall det är så här, men så har det sagts åt mig. Det är en enorm sak för oss ifall vi blir fråntagna våra spelrättigheter. Då är konkurs nära, säger en dyster Bavautdin.
(Av Jesper von Hertzen)