Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Komarov: Ett drömmottagande

Från 2011
Leo Komarov, hockey-VM 2011
Bild: Peter Hubec / EPA / All Over Press

Ann-Sofie Pesola intervjuade Leo Komarov på flygplatsen strax efter att Finlands lag som vann VM-guld i ishockey hade landat.

Hur känns det nu när ni har landat, det har hållits tal, ni har fått blomhälsningar, tårta och champagne?

- Det känns ganska otroligt. Jag tror att varje kille som spelar hockey drömmer om att få ett sådant mottagande. Att vinna ett VM-guld är ganska roligt också. Det är inte många gånger man har vunnit och jag tror att det inte är så många i vårt lag som ännu har förstått vad som har hänt. Det blir bara bättre och bättre för varje dag.

Vad betyder den här vinsten för dig?

- Klart att det betyder mycket. Man har uppnått en hög nivå och kan anse sig vara en bra spelare. Men det är klart att det här är en lagsport och det är hela laget som har vunnit och hela Finland som får äran för det här. Egentligen är det bara en utmärkelse som man får att man har vunnit år 2011 men det är klart att det känns roligt och skönt.

Vad tycker ni om det här välkomnandet här? Det var ganska varmt, det finns mycket fans iklädda ishockeyskjortor och blåvita färger och flaggor. Hur känns det att komma hem?

- Det känns roligt. Man har ju sett highlights på tv från VM 95 och nu är man i samma läge själv. Det är klart att det känns otroligt. Jag är väldigt tacksam att Finland uppmärksammar det så här.

Du skadade dig lite under turneringen i vänstra handen. Hur är det med handen nu?

- Jo, jag fick femton stygn lite under tummen men vi har en bra läkare som fixade det och allt är under kontroll.

Hur beskriver du dina lagkamrater? Ni har nu spelat tillsammans i ett par veckor, kommer du att sakna dem?

- Det är klart att man kommer att sakna alla spelare, som alltid, att man saknar vissa spelare. Men vi kommer säkert att ha möten om fem-tio-tjugo år kanske. Ett sådant lag som har tagit VM-guld kommer man alltid ihåg. Man får ta autografer av alla spelare och lägga upp det på väggen. Det här är ett lag som man alltid kommer att minnas.

Hur fortsätter Lejonens kväll?

- Vi har en middag eller något sådant och sen går vi väl på torget och dricker och så. Vi kommer att ha roligt.

Ni kommer att träffa fans?

- Jo, det kommer vi att göra och försöka ha det så roligt som möjligt.

(Av Stina Sirén)