Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ny skejthall vill locka unga förmågor

Från 2012
Mathias Stenman skejtar
Bild: YLE/Malin Lindholm

Raseborgs största skejthall på över 600 kvadratmeter invigdes förra lördagen. Nu hoppas personerna bakom hallen att yngre förmågor ska bli aktivare.

- Det har varit en hel del jobb bakom den här hallen, men nu känns det skönt att den äntligen har öppnat, säger Mathias Stenman, som är ordförande för RaaseporinXtremeUrheilijat.

Talkoarbete

Hallen har byggts med talkoarbete och Stenman och de andra skejtaktivisterna har lagt ner otaliga timmar på att bygga upp den.

Det är staden som står för hyran medan föreningen RaaseporinXtremeUrheilijat både har planerat hallen och sköter verksamheten.

Flera motgångar

Skejtarna har stött på en hel del bakslag före hallen i Gebbelby industriområde kunde slå upp sina dörrar. Det var meningen att de skulle ta i bruk en annan hall i Karis för ett år sedan, men innan de hann göra det kollapsade taket på grund av de stora snömassorna.

Och det var inte helt enkelt att hitta en ny hall att skejta i.
- Många säger nej när de hör att den ska användas till skejting, säger Mathias Stenman. De tror att skejting enbart handlar om vandalism, men så är det inte.

Nu är skejtarnas situation i Raseborg rätt bra och Stenman tror att den nya hallen i Gebbelby också kommer att locka skejtare från andra kommuner.

(Av Västnyland)