Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Snön ledde till trafikkaos

Från 2012
Ketjukolari Lahdentiellä 2012
Bild: Mika Salomaa

Rörliga polisen rapporterade om 300 trafikolyckor på grund av snöovädret på fredagen. De flesta olyckorna skedde i huvudstadsregionen och i Nyland där väglaget är svårast.

Mycket halt väglag och uppvirvlande snö orsakade kaos och seriekrockar på vägarna i södra Finland och flera timmars förseningar i tågtrafiken och störningar i kollektivtrafiken.

Många vägar var stockade, tidvis har både Ring I och Ring III och riksvägarna 1, 3 och 4 varit helt eller delvis avstängda.

Polisen uppmanar bilister att allvarligt överväga om det är nödvändigt att bege sig ut i trafiken på grund av den dåliga sikten.

Massiv seriekrock på Lahtisleden

Den största trafikolyckan har skett på Lahtisleden, i Jakobacka, där en seriekrock inträffade. Till och med hundra bilar kan ha varit inblandade i seriekrocken. En lastbil var också inblandad.

Läget på Lahtisleden beskrevs som kaotiskt där bilarna fick kryssa mellan skrot och bilar som hade kolliderat. En sträcka på 4,5 kilometer tog 45 minuter att köra, beskriver ett ögonvittne.

En flera bilars seriekrock inträffade också på Tavastehusleden. Trafiken är stockad och ramperna vid Ring I in mot Helsingfors är avstängda.

Också på Åboleden, vid Ring III och Domsby har en seriekrock inträffat med upp till femton bilar.

(Av Ann-Lis Fredriksson)