Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mc-gäng sålde sprit i Hangö

Från 2012
Spritimport från Estland
Bild: Yle

Tolv män åtalas för grovt skattebedrägeri och grovt alkoholbrott i samband med alkoholförsäljning vid mc-klubben Bandidos klubblokal i Hangö. Rättegången inleddes i Västra Nylands tingsrätt i Raseborg i dag.

Åtta av de åtalade hör till mc-klubben Bandidos Mc Hanko och fyra till Support X-Team Hanko.

De åtalade har sålt alkohol i klubblokalen på Mästargränd i Hangö från början av år 2010 till slutet av januari 2011. En av de åtalare är innehavaren av klubblokalen. De åtalade har i tur och och ordning varit försäljare i klubblokalen. De har också sålt alkohol för hemmabruk. Både klubbmedlemmar och utomstående har köpt alkohol.

Alkoholen har bland annat köpts utomlands och de åtalade har inte meddelat tullmyndigheterna att alkoholen var avsedd att säljas.

De har sålt alkohol för ett värde av minst 90 000 euro och låtit bli att betala skatt till ett värde av åtminstone 15 000 euro.

Misshandel med bollträ
Två av de tolv personerna åtalas dessutom för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. De hade i slutet av januari i fjol trängt sig in i en bostad i Hangö och misshandlat en man med bobollsträ och järnstänger. Mannen fick allvarliga skador och utsattes för livsfara. En av männen har dessutom haft ett olagligt vapen och ammunition i sin bostad.

Åklagaren yrkar på minst ett års fängelse för samtliga tolv inblandade.

Rättegången fortsätter i Västra Nylands tingsrätt i Ekenäs i morgon.

(Av Helena Rosenblad)