Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Planerna på ny hälsostation i Houtskär går vidare

Hälsogården i Houtskär

Planerna på att bygga en ny hälsostation i Houtskär går vidare. Stadsstyrelsen i Väståboland godkände på måndagen att man reserverar pengar i budgeten för planering och bygge av den nya hälsostationen.

Den nuvarande hälsostationen tampas med mögelproblem och därför är man i stort behov av ersättande utrymmen.

Enligt hälsocentralläkare Annika Brunström-Vilén är det i sig bra att man tar itu med problemen. Hon befarar ändå att den nya hälsostationen blir mycket mindre än den nuvarande.

- För tillfället har vi utrymmen för läkarvård, tandvård och fysioterapi och det har vi behov av också i fortsättningen, säger Brunström-Vilén.

- Då äldreboendet Regnbågen i Korpo skulle renoveras, så planerade man att flytta hälsostationen dit. Som tur blev planerna inte av, för de utrymmena var mycket mindre, säger Brunström-Vilén. Enligt henne finns det en risk att något liknande planeras till Houtskär.

"Personalen ska höras"

Vid staden understryker man att inga beslut om hur byggnaden ska se ut har fattats. Under år 2012 ska planeringsarbetet inledas och då ska också personalen höras.

Enligt stadsdirektör Folke Öhman är det ändå klart att staden inte kan bygga ett lika stort utrymme som den gamla, som också innefattar lägenheter.

Det slutliga beslutet om den nya hälsostationen fattas av stadsfullmäktige i samband med budgetförhandlingarna i mitten av december.

(Av Annika Holmbom)