Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-fest på Yles kanaler!

Från 2011
Peking 2008 avslutning

Yle har skaffat sändningsrättigheterna för vinter-OS 2014 i Sotji och sommar-OS 2016 i Rio de Janeiro. Sedan tidigare har det varit klart att Yle även sänder OS i London nästa sommar.

Spelen i London invigs den 27 juli 2012.

Tittar och lyssnarsiffrorna ger vid handen att de olympiska spelen hör till de finländska idrottsvännernas favoritevenemang.

- Vi är nöjda över att vi har ett mångsidigt sportutbud på våra kanaler. De olympiska spelen är vårt stolta flaggskepp. Finländarna har alltid ivrigt följt med idrott, och sporten har en stor betydelse såväl i tv och radio som på internet, säger Yles verkställande direktör Lauri Kivinen.

På onsdagen blev det också klart att Yle sänder VM-turneringen i fotboll år 2014 i Brasilien. Även det finländska herrlandslagets VM-kvalmatcher och damlandslagets EM-kvalmatcher televiseras på Yles kanaler. Herrlandslaget inleder VM-kvalet med en hemmamatch mot Frankrike den 7 september 2012.

Traditionen med Champions Leaguekvällar i fotboll får också en fortsättning. Yle har tecknat ett avtal om att sända Champions League i ytterligare tre säsonger, 2012-2015.

(Av Christian Vuojärvi)