Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Bogomoloff försvarar invandrarinlägg i sin blogg

Från 2010
Bild: Yle

Helsingfors stadsfullmäktiges andra vice ordförande Harry Bogomoloff från Samlingspartiet publicerade igår ett kontroversiellt och provokativt inlägg på sin blogg under titeln "Frågor till dig som vill ha förändring".

Bogomoloff beslöt sig ändå för att snabbt censurera delar av den ursprungliga texten, främst delar där han i hårda ordalag ställer frågor gällande invandrare, och ersatte den med en ändrad version.

Några nätaktivister lyckades ändå ta en bild på den ursprungliga versionen, där Bogomoloff frågar sig om man vill att ens barn ska gå i skolor där invandrare stör undervisningen, och frågar om läsaren är redo att delta i en lokal skyddskår.

Då Vega Huvudstadsregionen ringer upp Harry Bogomoloff säger han ändå att han fortfarande står för det han säger även i den första versionen. Enligt honom är det många föräldrar och lärare som ringer upp honom och berättar om hur invandrarbarn inte är motiverade att lära sig något, utan stör på timmarna. Det att han ändrade på texten motiverar han med att han ofta brukar redigera sina texter som han just har publicerat.

(Av Merja Elonen)