Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Bostäder på Drottningberg efter att hotellet börjat byggas

Från 2012
Drottningberget i hangö, mars 2012
Bildtext Drottningberg i Hangö
Bild: Yle, Maria Wasström

Nu har staden beviljat bygglov för de första bostäderna på Drottningberg. Men inga byggen kan påbörjas innan tomterna har överlåtits av Hangö stad. Enligt avtalet kan en överlåtelse ske först när hotellbygget har inletts.

På Drottningberg planeras i första skedet 48 bostäder i åtta våningshus. Det bygglov som beviljades i går gäller dessa hus.

Ett trettiotal intresserade

I slutet på februari hade eventuella köpare visat intresse för totalt 14 bostäder, men nu har listan över intresserade stigit till namn på ett trettiotal personer och familjer, enligt byggherren Quattro Groups vd Matti Toikka.

Han påpekar ändå att alla reserveringar inte är bindande. Men han tycker att det ser lovande ut.

Hotellbygget brådskar

Quattrogroup vågar inte börja med hotellprojektet på Fabriksudden innan hälften av första skedets bostäder är reserverade.

Inom Quattrogroup resonerar man nämligen som så att ifall Hangö inte är attraktivt för bostadsköpare, är staden inte heller attraktiv för hotellgäster.

Lägenheterna på Grand Hotel-tomten är klara för inflyttning till midsommar. Enligt det avtal som Hangö stad har gjort med bolaget måste hotellbygget påbörjas före bostäder börjar byggas på Drottningberg. Bygglovet för hotellet på Fabriksudden är i kraft fem år från att det beviljades, men bygget skall påbörjas inom tre år.