Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nu brådskar det med besiktning

Från 2012
Uppdaterad 21.05.2012 14:04.
Besiktningsman Andreas Åsvik
Bildtext Besiktningsman Andreas Åsvik.

Våren är den tid på året då många passar på att byta bil och det innebär bland annat att det just nu är rusning till bilbesiktningsstationerna. Också de bilar som stått undanställda i ett garage under vintern ska nu besiktigas. Vid besiktningsstationerna är köerna långa.

Programmet är inte längre tillgängligt

Besiktningsman Andreas Åsvik vid A-katsastus i Vasa berättar att det lönar sig att reservera ordentligt med tid ifall man har ärende till besiktningen. Om man inte har bokat en tid på förhand kan det hända att man får vänta upp till 45 minuter på sin tur. En sak som irriterat många bilister i Vasatrakten är de höga priserna och Åsvik medger att prisläget i Vasa är lite högre än det genomsnittsliga i landet.

Också konkurrenten Suomen Laatukatsastus som för tillfället håller på att etablerar sig i Vasa medger att prisnivån är hög. Stationschef Taneli Kuula tror ändå inte att det i första hand är priset som avgör vilken besiktningsstation bilisterna väljer. Korta väntetider och en placering som bilisterna lätt hittar till som till exempel nära de stora köpcentren är också viktiga kriterier.

I detta nu finns det omkring trettio besiktningsstationer i Österbotten.