Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Sulin: VM sannolikt på plus

Från 2012
Uppdaterad 21.05.2012 11:17.
VM-publik
Bild: Lehtikuva

Ishockey-VM kommer sannolikt att gå på plus, säger generalsekreteraren för VM Mika Sulin till Yle. Exakta siffror kommer först i höst.

Ylen aamu-tv: Jääkiekon MM-kisojen loppusaldo - Spela upp på Arenan

Trots den högljudda kritiken som riktades mot biljettpriserna sålde arrangörerna över 300 000 biljetter till matcherna i Finland. Enligt Sulin var Finlands matcher i huvudsak slutsålda, men i de andra ländernas matcher fanns det utrymme på läktarna.

Sulin medger att Ishockeyförbundet misslyckades i prissättningen av biljetterna. Han tackar för den kritik som förbundet fick och säger att han vill se flera familjer på läktarna och att det i fortsättningen måste finnas biljetter till olika pris.

Ishockeyförbundets ordförande Kalervo Kummola medgav i går att man gjorde misstag när priset på biljetterna slogs fast. Han lovade också att det kommer att finnas flera olika prisklasser nästa år.

Mika Sulin är ändå nöjd med VM. Det var första gången tävlingarna delades mellan två länder och Sulin säger att man fått positiv feedback om arrangemangen både från ishockeylagen och från medierna.

Ishockey-VM ordnas i Finland och Sverige också nästa vår.

(Yle Nyheter)