Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Design på Elverket

Från 2012
Uppdaterad 25.05.2012 07:21.
Thomas Modeens stolar
Bildtext Thomas Modeens stolar
Bild: YLE/Minna Almark

Pro Artibus ställer ut design av tio formgivare på Elverket i Ekenäs. Formgivarna är alla finländare som har skapat sig en karriär utomlands.

Utställningen är Pro Artibus största designsatsning hittills. Den heter Home Sweet Home och är uppbyggd kring ett hem fyllt av mode och design. Bland annat finns där föremål av olika slags material, som filt, betong, glas och plast. Också en omfattande klädkollektion, skor, väskor och smycken ställs ut.

Veronica Lassenius har bott utomlands i nitton år, bland annat i Paris, Madrid och Barcelona. Hon medverkar med en animation som heter Fungi. Animationsserien, som består av 26 stycken sjuminuters avsnitt, kommer att sändas i Pikku Kakkonen på YLE2 i höst. Enligt Lassenius är det roligt att medverka i utställningen eftersom det är en bra möjlighet att träffa andra formgivare från Finland.

Katarina Andersson är verksam i Stocholm och medverkar i utställningen med glas, bestick, koppar och prydnadsföremål. Hon är imponerad av den höga klassen på de designverk som ställs ut.

Pro Artibus har också samarbetat med hortonomstuderande på Novia, som har gjort blomsterarrangemangen på utställningen.

Utställningen pågår i Elverket till 7.10.

Radio Vega Västnyland: Home sweet home

Programmet är inte längre tillgängligt