Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Två samlingspartister uteslutna i Sjundeå

Från 2012
Uppdaterad 14.06.2013 11:13.
Bildtext Fusionsdiskussionerna skapar stora spänningar i Sjundeå
Bild: Yle

Samlingspartiet i Sjundeå har uteslutit två av sina medlemmar. Anna Paasikivi och Kirsi Pesonen har avskedats med motiveringen att de har arbetat både mot det nationella Samlingspartiet och mot partiets lokalavdelning i Sjundeå och för att de har anslutit sig till fullmäktigegrupp 14 i Sjundeå.

Anna Paasikivi har ingen förståelse för själva uteslutandet eller för motiveringarna som framförts. Hon säger att hon fick beskedet via e-post och beskriver föreningens motiveringar som osanningar. Enligt Paasikivi har varken hon eller Pesonen gjort någonting olagligt eller annat som skulle kunna motivera ett uteslutande.

Det här är andra gången under den här fullmäktigeperioden som medlemmar lämnar Samlingspartiet. Tidigare hade Samlingspartiet 7 mandat i Sjundeå, men nu återstår 4. Paasikivi ser dystert på partiets framtid efter att Elisa Calin, Kirsi Pesonen och Paasikivi själv lämnat partiet. Enligt Paasikivi är det endast två av de fyra nuvarande medlemmarna i Samlingspartiet som faktiskt bor i Sjundeå.

Kvar i Samlingspartiet i Sjundeå är nu Heikki Kaisla, Janne Laakkonen, Arto Penttinen och Merja Rahkola-Toivanen.

Enligt Heikki Kaisla och Merja Rahkola-Toivanen är det inget problem för Samlingspartiet att nu ha endast fyra ledamöter i Sjundeås fullmäktige. Kaisla ser det till och med så att kvaliteten istället har förbättrats när kvantiteten minskat.

Med tanke på följande kommunalval i höst medger Kaisla ändå att det kan bli utmanande att hitta kandidater.

Radio Vega Västnyland: Samlingspartister utesluts i Sjundeå

Programmet är inte längre tillgängligt