Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Sami Kallinen på nytt toppjobb

Från 2012
Uppdaterad 11.06.2012 11:00.
Sami Kallinen
Bild: kaapo kamu

Programchef Sami Kallinen har utsetts till utvecklingschef för Yles webbverksamhet. Sami inleder sitt nya jobb på den helt nya tjänsten i höst.

-Det känns mycket, det känns roligt och det känns spännande! Lite ödmjuk blir man nog också. Jag tror att det här jobbet som jag, Mary och alla andra inom Yles stora utgivningsenhet ska göra är mycket viktigt inte bara för Yle utan faktiskt för alla finländare.

Det säger Sami Kallinen som från och med den första september är utvecklingschef på Julkaisut – Yles stora utgivningsenhet.

-Jag kommer att ansvara för att utveckla webbverksamheten på hela Yle. Bland annat kommer det att handla om användarperspektiv och hur användarna hittar våra innehåll. På mitt bord ligger ansvaret för att Yles tjänster fungerar som en logisk helhet ur ett användarperspektiv. Jag kommer att följa med utvecklingen inom branschen och jobba med kundforskning för webben. Som teammedlem i Utgivningens ledningsgrupp jobbar jag tätt med webbutgivningschefen men jag tänker mig också ett tätt samarbete med webbverksamheten inom hela bolaget: det vill säga med Lusi (Kreativa innehåll), U&A (Nyheter och aktualiteter, Svenska Yle och Tuotannot (Produktion. Detaljerna är inte klara eftersom både den här tjänsten och också de andra i teamet är nya, men kul och inspirerande är det :)

Samtidigt påpekar Sami att det känns lite vemodigt att lämna det team och det jobb han nu håller på med.

–Webbteamet och Just nu-gänget men också alla andra som jag har haft privilegiet att samarbeta med har gjort en suverän och enorm insats under de senaste 18 månaderna. Vi är alla medvetna om att det här är ett arbete som bara har påbörjats och lite tråkigt känns det att inte längre kunna jobba med det här projektet så där på daglig basis. Men det här är ett team och en organisation som klarar av vad som helst. Hösten för med sig stora och svåra processer, men jag tvivlar inte det minsta på det här gängets förmåga att föra förnyelsen vidare. Och sen hyser jag nog också förhoppningar om att jag i min nya roll ska få vara med på ett hörn i det här på ett meningsfullt sätt även i framtiden.

Vilka ser du som de största utmaningarna i Yles webbverksamhet?

- Den allra största utmaningen är att förnya Yle till ett innehållshus som kan svara på de behov som finländare har idag och i framtiden. Samtidigt som webben möjliggör skapar den också en stor komplexitet. Jag är inte säker på att någon idag ännu har verktygen för att hantera det. Vi, som Yle, måste hitta nya sätt att jobba och existera, utan att tappa det som är det viktigaste: Vi är en public service innehållsorganisation som alla finländare använder i sin vardag. Yle är ju en fantastiskt smart och kunnig organisation som gör ett viktigt arbete och jag själv tror att den kommer att vara om möjligt ännu mer relevant och oumbärlig i framtiden.