Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Solsidan-fiesta - två avsnitt ikväll!

Från 2012
Uppdaterad 30.07.2012 12:51.
Programmet är inte längre tillgängligt

Yle Fem tisdag 12.6 kl. 21.10. Alex och Anna får för sig att alla i deras nuvarande vänskapskrets är ytliga och Fredde blir svartsjuk på Mickans nyetablerade vänskap. Obs! Avsnitt 7 och 8 sänds efter varandra.

Solsidan - en komediserie om familjebildning, det sociala umgänget, småbarnsliv, relationen till far- och morföräldrar, svärföräldrar och slitningar mellan karriär och familjeliv.

Seriens huvudgestalter är den lätt nojige Alex Löfström och hans gravida fru Anna som flyttar till Alex föräldrahem i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

Deras liv verkar bli kusligt likt deras föräldrars på 60- och 70-talet. Samma dagis, samma skolor, samma grillkvällar, seglarskolor, otrohetsaffärer, avundsjuka, karriärstress, golfrundor och renoveringar. Det är egentligen bara på ytan förändringarna syns, linoleumgolv, svart kaffe och Volvo 240 har bytts ut mot oljad ekparkett, latte och Volvo SUV.

Alex barndomskompis och nya granne Fredde med frun Mickan blir de som får integrera Alex och Anna i den sociala strukturen. En inte helt lätt uppgift.

I den andra säsongen friar Alex till Anna och Alex får en lika oväntad som oönskad plastpappa. Fredde och Mickan har problem med sin relation och Ove fortsätter att vara gruset i Alex sko. Saltsjöbaden får också påhälsning av några nya karaktärer. En miljardär flyttar in till Solsidan och Fredde är till sin stora irritation inte längre rikast i Saltsjöbaden.

Säsong 1 sändes första gången i Yle Fem år 2010
Säsong 2 sändes första gången i Yle Fem år 2011

I rollerna:
Alex spelas av Felix Herngren
Anna: Mia Skäringer
Fredde: Johan Rheborg
Mickan: Josephine Bornebusch

En serie av Felix Herngren

Produktion:
Jarowskij & Flx för TV4, Sverige / Samproduktion