Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tre män anhållna för grov misshandel i Karis

Från 2012
Tågtrafiken i hela södra Finland stod stilla 7.5.2012.
Bildtext Misshandeln ägde rum utanför en krog på järnvägstationen i Karis.
Bild: Yle / Pia Santonen

En Karisbo född 1969 ligger fortfarande medvetslös efter att ha misshandlats grovt utanför en krog i Karis. Tre män från Raseborg sitter nu anhållna för dådet.

Det var efter klockan tolv, natten mot lördagen, som misshandeln ägde rum utanför krogen Club 18 på järnvägsstationen i Karis. Enligt kommissarie Mats Lagerstam vid Raseborgspolisen hade det uppstått bråk inne på krogen och ett ännu okänt antal män hade gått ut och fortsatt bråka. Utanför krogen blev Karisbon slagen med knytnävar och enligt obekräftade uppgifter skulle också offret ha sparkats. Mannen misshandlades så grovt så han blev medvetslös och har, såvitt Lagerstam vet, varit medvetslös sedan händelsen i helgen. Mannen ligger i respirator på ett sjukhus i Helsingfors och framtidsutsikterna är inte goda, säger Lagerstam.

Helhetsbilden är ännu lite oklar för polisen. En del vittnen har redan hörts men några återstår ännu.

De skyldiga flydde från brottsplatsen och det var först på lördagen efter en annan händelse polisen kunde gripa tre män. Polisen utreder vilken andel de tre misstänkta har i fallet. En av männen har medgett att han slog offret.

Polisen är förtegen om detaljer men en vådlig bilfärd har samband med händelsen. Polisen vill ha uppgifter av allmänheten om en vindröd personbil av märket Opel Vectra. Bilen körde med hastighet längs riksväg 25 från Hangö till Ekenäs vid 19-tiden på lördagen.

Bilen körde om andra bilar både till höger och vänster. Bland annat vid Österby orsakade bilen fara för allmänheten. Bilen vek sedan av in till Ekenäs centrum.

Det var i samband med den här bilfärden polisen kunde gripa männen, men vilket sambandet är uppger polisen inte i det här skedet.

Vittnen kan ta kontakt med polisen på numret 071 873 6246.

Diskussion om artikeln