Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Passion för Janna Thorström

Från 2012
Uppdaterad 14.06.2013 12:13.
Ellinje i solnedgång.

Sommarserien Passion för sänds varje fredag nu under sommaren. Emma Fogelholm har intervjuat sammanlagt åtta personer som verkligen brinner för något.

Janna Thorström är medicinskt intuitiv och har varit det sen barnsben. Hon förklarar närmare vad det går ut på, samtidigt som hon funderar över var gränsen går mellan verklighet och fantasi, för hon vill förstå hur människans medvetande fungerar.

Intervjun med Lars Karlsson handlar främst om två hjärtesaker: ritualen och biografin. Det är två saker som behövs för människans välmående och som håller på att försvinna ur vår kultur, säger Lars Karlsson.

Jenny Romberg har egentligen två passioner: hon älskar att röra sig och hon älskar att hjälpa andra. I sitt yrkesliv är hon verksam både som danslärare och närvårdare, och båda jobben ger henne chansen att jobba med människor och framför allt glädjen att kunna hjälpa dem. Det här är sjätte delen i serien.

Thomas Lindholm berättar i seriens femte del om hur han nu vid 26 års ålder är oerhört tacksam att han valt att ta över gården i Snappertuna och bejaka sin passion för jorden och glädjen att kunna livnära sig på den.

I seriens del fyra pratar författaren Maria Turtschaninoff om sin passion för overkligheten, det vill säga den värld hon finner att hon hamnar i även då hon försöker beskriva verkligheten.

I del tre får du höra om Lasse Ingman som själv kallar sig radioidiot. Lasse berättar hur han använde radio under kriget och att han också byggde traktens första svartvita tv.

I del två möter vi Helena Ahtiainen som förälskat sig i den eurytmiska rörelsen.Eurytmi är en en rörelsekonst som Rudolf Steiner utvecklade och som i år fyller 100 runda år.
För Helena handlar det om både om stor glädje och om läkande krafter..

Del ett handlar om en man som heter Mats Wikström. Hans passion är träd. Han njuter av att klättra i träd. Han tycker att träd och grenar är vackra. Hans yrke är att fälla träd.