Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Roskilde 2010: Hur är läget?

Uppdaterad 20.11.2013 09:25.

Det varma och soliga vädret fortsätter på Roskilde. Värmen gör att det känns det tungt att hållas pigg och snappa upp alla impulser som festivalen erbjuder.

Det finns mycket att se och tusentals intressanta personligheter träffa. Men energin räcker bara till att fånga en bråkdel av den tillfälliga men livskraftiga gemenskapen. Kolla videon för att få några på måfå valda aspekter ur Roskilde.

Senare under dagen träffade vi Mads och Kasper från danska bandet Kashmir. Gruppen grundades i bärjan av 90-talet med namnet Nirvana. Tyvärr fanns det redan en trio i Seattle som hade samma namn och just då hade lite mera vind i seglen. Danska Nirvana var tvunget att byta namn till Kashmir. Det tog en tid för Kashmir att hitta sitt mogna sound, men år 2002 slog bandet genom internationellt med skivan Zitilites. Sedan dess har bandet gjort sin egen grej och också vunnit uppskattning. Bland annat David Bowie och Lou Reed har samarbetat med Bandet. Kashmir är naturligtvis vana besökare på Roskilde. Inför kvällens spelning hade de dock en liten oro över sin setlista. Det har visat sig att bandet har en tendens att improvisera, vilket gjort att spelningarna dragit ut på tiden. För bandets fans är det här knappast något allvarligt problem!