Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

För Julia är teatern inte bara en hobby

Från 2012
Julia Högnabbas mål är att bli en så bra skådespelare som möjligt.
Bildtext Julia Högnabbas mål är att bli en så bra skådespelare som möjligt.
Bild: YLE/Malin Valtonen

Radio Vega Västnyland: Västnyländska unga förmågor, del 2, teatersjälen Julia Högnabba

Programmet är inte längre tillgängligt

Teatersjälen Julia Högnabba, 22 år från Ekenäs, utbildar sig till skådespelare, men en skådespelare, det vill hon ännu inte kalla sig själv.

- Jag fungerar som en i ett skådespel men mitt yrke är det ännu inte, säger Julia som precis har avslutat sitt första år på Teaterhögskolan i Helsingfors.

Julia har alltid varit intresserad av teater. Hon gick i steinerskolan Mikaelskolan och hon anser att hon har skolan att tacka för sina tankar om teater.

Efter gymnasiet gick Julia teaterlinjen vid Västra Nylands folkhögskola, sedan spenderade hon ett år på scenkonst-linjen på Yrkeshögskolan Novia i Vasa. Ifjol hade hon äntligen chansen att söka till Teaterhögskolan i Helsingfors och hon antogs på första försöket.

Julia har spelat på Raseborgs sommarteater tre gånger. Hon minns att hon knappt rymdes med år 2005 när pjäsen Annie spelades men i år har hon en av huvudrollerna på sommarteatern.

- När jag var yngre var en stor dröm att uttryckligen få springa på sommarteaterns scen, och nu får jag göra det, säger Julia med ett leende.

Västnyländska unga förmågor del 1 - Elin vill designa kläder för Norden