Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

"Uppsägningspaket görs upp i smyg"

Från 2012
Uppdaterad 15.07.2012 15:52.
Eurosedlarna i en hand

Det har blivit allt vanligare att arbetstagare erbjuds så kallade uppsägningspaket - oftast några månaders lön i en klumpsumma. För företagen är det här ett lätt sätt att kunna säga upp folk när de vill. Nya ingenjörsförbundet anser ändå att paketen kan vara olönsamma för arbetstagarna.

Förbundsordförande Pertti Porokari säger att uppsägningspaketen ofta görs upp i smyg för facket. De förtroendevalda märker kanske bara att en arbetstagare plötsligt har slutat. Arbetstagaren kan i vissa fall mer eller mindre tvingas till att ta emot ett sådant här paket. Men det kan också vara lockande att göra det, påpekar Porokari.

Mycket pengar på en gång

Arbetstagaren kan stirra sig blind på att han eller hon får en stor summa pengar på en gång. Det finns däremot en del risker med att ta emot ett uppsägningspaket. Man frånsäger sig nämligen samtidigt en del rättigheter.

Till exempel kan man gå miste om omställningsskydd och arbetslöshetsersättningar under en viss tid, och man har inte heller en självklar rätt att bli återanställd om företagets ekonomi plötsligt förbättras och de beslutar att nyanställa igen.

Porokari rekommenderar att arbetstagaren noga granskar uppsägningspaketets villkor tillsammans med en expert från facket - då får man reda på vad man egentligen ger upp, vad man får och vad det innebär för framtiden.

Gynnar företagen

Två bolag som till exempel har använt sig av uppsägningspaket är Nokia Siemens Networks och Accenture. De har ändå avböjt att kommentera till den här nyheten.

Men Pertti Porokari, som alltså är Nya ingenjörsförbundets ordförande, konstaterar att paketen ger företag möjligheter till uppsägningar utan att behöva samarbetsförhandla. Dessutom kan det vara ett sätt att byta ut äldre arbetstagare mot yngre - något som kan bli billigare för dem i längden. Arbetstagare som tar emot uppsägningspaket förbinder sig också till att inte tala illa om företaget eller att avslöja något om överenskommelsen.

Sådana här avgångsvederlag kan i vissa fall vara bra för arbetstagare, men endast om personen i fråga har ett nytt jobb att gå till ganska snart därefter, anser Porokari. Och det är kanske inte så självklart i dagens läge, tillägger han.